MINUMAN COKLAT KURMA KEGEMARAN RAKYAT MALAYSIA

SEDAP & PENUH KHASIAT UNTUK SEISI KELUARGA

MINUMAN COKLAT KURMA AEX-3C keluaran jenama INT3TREE menggabungkan COKLAT dan KURMA bagi memberi kepuasan kepada rakyat Malaysia terus kekal sihat dan bertenaga.

pek rtd

PEK RTD (READY TO DRINK) memenuhi “trend” dan arus semasa Bagi mereka yang memilih untuk bergerak pantas dan cepat hanya perlu buka dan minum tanpa perlu bancuh.

AEX-3C RTD menggabungkan 4 bahan utama iaitu COKLAT, KURMA , SUSU SKIM dan MINERAL (KALSIUM) yang sangat sesuai untuk memeriahkan majlis keraian dengan menghidangnya kepada tetamu. Percayalah, Pasti para tetamu tersenyum lebar apabila menikmatinya.

pek 5 in 1 (sachet)

PEK 5 IN 1 (SACHET) memenuhi CITARASA GOLONGAN PERKERJA dan BUJANG yang perlu BERGERAK kesana kesini dan sering ada masalah dalam SUKATAN .Dengan AEX-3C 5 IN 1, hanya perlu buka 1 SACHET dan BANCUH BERSAMA AIR PANAS TANPA SUSU PEKAT PUN SEDAP.

AEX-3C 5 IN 1 menggabungkan 3 bahan utama iaitu COKLAT, KURMA dan MINYAK KAMELINA yang kaya dengan omega 3,6 & 9 yang pasti memberikan TENAGA YANG OPTIMUM serta MEWARNAI HARI-HARI ANDA DENGAN SENYUMAN.

pek kilo

PEK KILO AEX-3C KHAS BUAT MEREKA YANG GEMARKAN BANCUHAN MENGIKUT CITARASA MEREKA SENDIRI. Anda penentu KEPEKATAN dan KESEDAPAN minuman anda. Dengan AEX-3C KILO , hanya perlu SUKAT mengikut pilihan ANDA dan BANCUH BERSAMA AIR PANAS TANPA SUSU PEKAT PUN SEDAP TERANGKAT.

AEX-3C KILO menggabungkan 3 bahan utama iaitu COKLAT, KURMA dan MINYAK KAMELINA yang kaya dengan omega 3,6 & 9 yang pasti memberikan TENAGA YANG OPTIMUM serta MEWARNAI HARI-HARI ANDA DENGAN SENYUMAN.

KENAPA MINUMAN AEX-3C BERKHASIAT DAN SESUAI UNTUK SEISI KELUARGA ANDA DI RUMAH ??

JOM KITA LIHAT KELEBIHAN BAHAN- BAHAN UTAMA MINUMAN AEX-3C NI!!

coklat

Meningkatkan kesihatan jantung

Coklat membantu merendahkan tekanan darah, kadar kolestrol dalam badan dan juga risiko menghidap penyakit jantung, ini kerana coklat mampu bertindak melawan peradangan jantung

Mengurangkang kadar kolestrol

Satu kajian, yang diterbitkan dalam The Journal of Nutrition, menunjukkan bahawa pengambilan coklat dapat membantu mengurangkan kadar kolesterol rendah lipoprotein (LDL), juga dikenal sebagai “kolesterol jahat.” “Pengambilan coklat yang kerap mengandung PS dan CF, sebagai bagian dari diet rendah lemak, dapat mendukung kesihatan kardiovaskular dengan menurunkan kolesterol .”

Fungsi Kognitif

Satu kajian diterbitkan dalam The Journal of Nutrition, Para saintis di Harvard Medical School menyarankan bahawa minum dua cawan coklat panas sehari dapat membantu menjaga kesihatan otak sihat dan menguatkan ingatan orang tua kerana ia membantu meningkatkan aliran darah ke bahagian otak di mana ia diperlukan

KURMA

Kandungan serat fiber yang tinggi

Kandungan hampir 7 gram serat dalam setiap hidangan 100 gram kurma yg sangat baik untuk pencernaan dan mampu mencegah sembelit. Serat dalam kurma juga bermanfaat untuk kawalan gula darah. kerana ia melambatkan pencernaan dan dapat membantu mencegah kadar gula darah melonjak terlalu tinggi setelah makan. Atas sebab ini, kurma mempunyai indeks glisemik rendah (GI), yang mengukur seberapa cepat gula dalam darah anda naik setelah makan.

Penuh nutrisi

Kandungan kalori kurma mungkin lebih tinggi daripada kebanyakan buah segar namun kurma mengandungi beberapa vitamin dan mineral penting selain sejumlah besar serat. Hidangan 3.5-ons (100 gram) menyediakan nutrien berikut (1): Kalori: 277 Karbohidrat: 75 gram Serat: 7 gram Protein: 2 gram Kalium: 20% daripada RDI Magnesium: 14% daripada RDI Tembaga: 18% daripada RDI Mangan: 15% daripada RDI Besi: 5% daripada RDI Vitamin B6: 12% daripada RDI

Tinggi antioksidan

Kurma mempunyai pelbagai antioksidan ( FLAVANOID, KAROTENOID & ASID FENOLIK) yang memberi manfaat kpd kesihatan termasuk pengurangan risiko beberapa penyakit. Flavonoid: Flavonoid adalah antioksidan kuat yang dapat membantu mengurangkan keradangan dan telah dikaji potensi mereka untuk mengurangkan risiko diabetes, penyakit Alzheimer dan jenis barah tertentu . Karotenoid: Karotenoid terbukti dapat meningkatkan kesihatan jantung. Asid fenolik: Dikenal dengan sifat anti-radang, asid fenolik dapat membantu menurunkan risiko barah dan penyakit jantung

MINYAK CAMELINA

Keseimbangan Omega 3 & 6

Pengambilan lebih banyak omega-3 berbanding omega-6 lebih disarankan. Minyak camelina mempunyai kandungan omega-3 dua kali ganda melebihi minyak omega-6, yang merupakan nisbah yang lebih sihat berbanding minyak zaitun, kanola atau biji bunga matahari yang mempunyai jumlah omega-6 yang lebih tinggi. Terdapat pelbagai jenis minyak omega-3, termasuk EPA dan DHA, yang kebiasaannya terdapat pada ikan. Minyak kamelina tinggi ALA (asid alpha-linolenik) terbukti mempunyai kesan perlindungan terhadap kesihatan jantung, mengatur keradangan dan meningkatkan fungsi sistem saraf pusat

Mengandungi Vitamin E

Minyak Kamelina juga kaya dengan alpha dan gamma tocopherol, dua bentuk vitamin E. Sebatian ini melindungi minyak dari pengoksidaan dan mampu disimpan sehingga 18 bulan. Kesan antioksidan vitamin E juga penting untuk kesihatan kita kerana ia membantu mencegah kerosakan radikal bebas, yang seterusnya dapat mencegah penyakit jantung, artritis dan barah. Vitamin E juga dikaitkan dengan peningkatan fungsi imun, pencegahan masalah mata dan mengurangkan gejala haid.

Mengawal Kolestrol

Minyak Kamelina banyak terdapat dalam sterol, yang terbukti mengganggu penyerapan kolesterol. Dalam satu kajian, menunjukkan bahawa menambahkan minyak Kamelina ke dalam diet membantu menurunkan kadar kolesterol darah. Minyak Camelina dua kali lebih berkesan jika dibandingkan dengan minyak zaitun atau kanola.

KEBAIKAN PRODUK

sesuai untuk masalah penghadaman

mendapat kebaikan omega 3,6 & 9

memberi tenaga optimum

rasa cepat kenyang

menagatasi masalah penat

fun facts

1. TAHUKAH ANDA, PADA ABAD KE-17 KOKO TELAH DIPERKENALKAN DI ASIA TENGGARA OLEH ORANG SEPANYOL DAN MULA DITANAM DI MALAYSIA PADA ABAD KE-18 DI NEGERI SABAH.

2.TAHUKAH ANDA,COKLAT MENGANDUNGI ZAT MAKANAN YANG LENGKAP DAN SEIMBANG. DIANGGARKAN 100G COKLAT MENYUMBANG 18% ZAT BESI, 41% KALSIUM, 19% RIBOFLAVIN DAN 11% VITAMIN A YANG DIPERLUKAN OLEH TUBUH MANUSIA DALAM SEHARI.

3. TAHUKAH ANDA, SUSU SKIM HANYA MEMILIKI KANDUNGAN LEMAK SEKITAR 1% HINGGA 2% SAHAJA BERBANDING SUSU BIASA YANG MEMPUNYAI KANDUNGAN LEMAK YANG LEBIH TINGGI.

4.TAHUKAH ANDA, MINYAK CAMELINA KAYA DENGAN VITAMIN E, OMEGA 3,6,&9 YANG BAIK UNTUK RAMBUT DAN KULIT.

aex3c pouch sedia untuk diminum!